Жива земя
Здрави хора
bgenittrroel
Обадете се на: 0700-11-373

Децата ни са това, което ядем

Модерни, градски, забързани хора. Живеем в центрофуга от натоварен ежедневен график, непрекъснат стрес и амплитудни емоции. Насред целия зор за бързо случване, бързо имане и бързо живеене, някак забравяме за най-простичките и естествени неща. Отлагаме грижата за душата и тялото за утре. Което никак не ни е обещано. Отнасяме се към себе си, сякаш ще живеем вечно. И винаги имаме рационално оправдание защо не се храним здравословно, защо не обръщаме внимание на тялото и сигналите, които ни изпраща. Все уж елементарни работи, пък някак ги пропускаме в ежедневието.

Пием твърде много, храним се твърде нездравословно, пушим много, спим малко, събуждаме се стресирани и изморени…
Отлагаме живота си за някакво необозримо утре.

Често забравяме, че детето ни е това, с което го храним. Това, с което сме го захранили, по време на бременността и след това. В Бразилия провеждат кампания, която ни напомня някои наглед ясни, но позабравени факти. Че биохраните, с което храним децата си, когато проходят, не могат да заместят пълноценното и балансирано хранене при раждането. Бразилската рекламна агенция Paim,  по поръчка на Бразилското общество на педиатрите (SPRS) изрисува гърдите на кърмачки като понички, хамбургери и газирани напитки. С посланието:

Детето ти е това, което ядеш… Не бива да го забравяме.

Снимки, които ни напомнят по най-истинския, смислен, красив и вечен начин – чрез изкуство, някои истини за живота… Една леко тъжна илюстрация на модерното общество. Без претенции, без сочене с пръст и генерални изводи. Но със смисъл.

sprs-pregnancy-and-junk-food-3

sprs-pregnancy-and-junk-food-1

sprs-pregnancy-and-junk-food-5

Последно от блога

Последно от фейсбук

За контакти

Вашето име: (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

captcha